BE/942855/1757/44 Programma van de feesten naar aanleiding van de 50e verjaardag van de spoorlijn van Bas-Congo (Matadi-Leopoldville) en toespraken van de leerlingen van scholen in Stanleyville (Kisangani). Album van de reis van de familie Van Cauwelaert naar Congo., 1948 (Bestanddeel)

Hiërarchische presentatie


Information on identification

Ref. code:BE/942855/1757/44
Ref. code AP:44
Title:Programma van de feesten naar aanleiding van de 50e verjaardag van de spoorlijn van Bas-Congo (Matadi-Leopoldville) en toespraken van de leerlingen van scholen in Stanleyville (Kisangani). Album van de reis van de familie Van Cauwelaert naar Congo.
Creation date(s), details:1948
Level:Bestanddeel

Information on extent

Extent:3 stukken en 1 album

Information on content and structure

Content:Album van reis van Frans Van Cauwelaert naar Congo (30/6-1/9/1948): eerste locomotief (1898), ambassadeurs, ministers van der Straeten-Wallet, Van Zeeland en Wigny, kardinaal Van Roey met witte tropenhelm, pater de la Kéthule, Mgr. Dellepiani, Mgr. Six, standbeelden in Leopoldville, opening stadio 'Reine Astrid', Afrikaanse sporters, leerlingen Sint-Jozefscollege, schepen op de Staleypool, banketten, eerste steenlegging stadion 'Generaal Ermens', foto's inlandse bevolking, moeders met kinderen op rug, markt,transport van katoen, textielfabriek Utexleo, bezoek aan Cité Indigène, watervallen-elektriciteitscentrale Mikalaya, pater Jan Van Cauwelaert, seminarie Kabwe, watervavllen Lulua, Ngwema, Jadotville (hospitaal, Union Minière, dierentuin), inlandse dansen, hoogspringen

Information on related materials

Related audiovisual material:Fotoalbum bewaard onder het nummer KFH1907
 

Descriptoren

Items:  Van Cauwelaert, Jan (1914-2016) (Persons\V)
 

Gebruik

Toestemming vereist:Bewaargever / archiefvormer
Raadpleegbaarheid:Without restrictions
Toegankelijkheid:Public
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Bestelmandgeen items|Inloggen|nl en
Zoeken in archieven