BE/942855/1396 Archief CD&V-fractie in het Vlaams Parlement, 1970-2005 (Deelarchief)

Hiërarchische presentatie


Information on identification

Ref. code:BE/942855/1396
Title:Archief CD&V-fractie in het Vlaams Parlement
Archival type:archief
Creation date(s), details:1970-2005
Level:Deelarchief

Information on extent

Extent:41,25 strekkende meter

Information on context

Name of the creator / provenance:CD&V-fractie in het Vlaams Parlement (1970-heden)
Authority link:CD&V-fractie in het Vlaams Parlement (1970-heden)

Information on content and structure

Content:Het archief van de CVP-fractie in de 'Vlaamse decreterende instellingen' bevat enerzijds een aantal (onvolledige) series, gevormd door het fractiesecretariaat, van voornamelijk vergaderstukken van de diverse organen van de fractie.
Anderzijds bestaat het merendeel van het archief uit de dossiers van de wetenschappelijke medewerkers, die de decreetgeving door de politici tijdens hun parlementaire werkzaamheden ondersteunen. Deze dossiers volgen ook vaak de weg van de besluitvorming in het Vlaamse Parlement, zodat de fractieleden maximaal informatie kunnen putten uit de medewerking met de wetenschappelijke medewerkers. Die staan op hun beurt vaak ook in nauw contact met de studiediensten van de CVP/CD&V, zoals IPOVO en Cepess.
Een laatste en derde onderdeel van het archief bestaat uit kleine deelbestanden van drie fractieleden: Herman Suykerbuyk, Guido Verhaegen en Johan De Roo.
Er is ook een aanvulling op dit archief. Deze aanvulling bestaat vooral uit thematische dossiers en dossiers betreffende de fractiedagen.
Appraisal and destruction:Uit het archief werd een grote hoeveelheid documentatie verwijderd, vaak rapporten, jaarverslagen en tijdschriften van verschillende organisaties uit het (christelijke) middenveld.
System of arrangement:Het archief werd opgedeeld in het archief van het fractiesecretariaat, de dossiers van de wetenschappelijke medewerkers volgens het bevoegdheidsdomein waarop ze actief waren en de archieven van enkele fractieleden. De archiefbescheiden van de wetenschappelijke medewerkers werden dus niet individueel geordend per afzonderlijke archiefvormer, omwille van het grote interne verloop van personen en documenten binnen de organisatie.

Conditions of access and use

Access regulations:Het archief is raadpleegbaar na toestemming. Voor toelating tot raadpleging van dit archief, vul een verzoekformulier in. Noteer duidelijk de concrete nummers van de dossiers/dozen uit de plaatsingslijst/inventaris die je wenst te raadplegen.
Language:Nederlands
Finding aid file:Plaatsingslijst van het archief CD&V-fractie in het Vlaams Parlement

Additional comments

Notes:Het archief werd in 2005-2006 geïnventariseerd door Hannes Vanhauwaert in het kader van zijn opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer.
 

Descriptoren

Items:  De Roo, Johan (1948-) (Persons\D)
  Suykerbuyk, Herman (1934-) (Persons\S)
  Verhaegen, Guido (1933-) (Persons\V)
  Vlaamse Raadsels 1992-9999 (Publications\V)
  politieke partijen (Subjects\P)
  christen-democratie (Subjects\C)
 

Gebruik

Toestemming vereist:Bewaargever / archiefvormer
Raadpleegbaarheid:Without restrictions
Toegankelijkheid:Public
 

Sociale media

Delen
 
Startpagina|Bestelmandgeen items|Inloggen|nl en
Zoeken in archieven